Ontstaan SSCF

Toen wij op 28 februari met vakantie in Suriname waren, zagen wij dat bepaalde doelgroepen het heel moeilijk hadden met de leefomstandigheden al daar. Tot onze schrik zagen we bijvoorbeeld in Paramaribo dat ouderen, of mensen die een beroerte hadden gekregen, in zeer slechte leefomstandigheden leefden, zodanig dat zij door te bedelen hun dagelijkse maaltijd bij elkaar moesten verdienen.

In district Saramacca is de situatie nog schrijnender. In dit district bestaat de voornaamste bevolkingsgroep uit Hindoestanen en Javanen, waarbij de schaamte overheerst om naar buiten te treden met hun problemen.

Wij hebben situaties gezien, waar ouderen dagenlang niet worden gebaad of verschoond, of zelfs een maaltijd hebben genuttigd, omdat de kinderen die voor deze ouderen moeten zorgen, zelf problemen hebben met hun drugs- of alcoholverslaving of andere persoonlijke problemen hebben.

Aan de hand van al deze situaties en omstandigheden hebben wij, de bestuurders van SSCF Suriname , besloten een stichting op te zetten om deze doelgroepen te ondersteunen.

SSCF gaat zich inzetten voor de ouderen van de districten Saramacca en Coronie. Hierbij zullen deze ouderen altijd voorrang hebben op de ouderen buiten deze districten. Momenteel bieden deze districten namelijk geen enkele hulp aan voor deze doelgroepen. Indien de ontwikkelingen in de toekomst meer ruimte zal bieden, zal ouderen uit andere districten eveneens toegang worden gegeven.